loading...
وبلاگ پرستاران جوان
تبلیغات

nurse javan بازدید : 948 پنجشنبه 07 دی 1391 نظرات (0)

دید کلی

بیوشیمی، گاهی به نام شیمی بیولوژیکی، مطالعه فرایندهای شیمیایی در موجودات زنده، از جمله، اما نه محدود به، زندگی ماده است.قوانین بیوشیمی حاکم بر همه موجودات زنده و فرایندهای زندگی. با کنترل جریان اطلاعات از طریق سیگنالینگ بیوشیمیایی و جریان انرژی شیمیایی از طریق سوخت و ساز بدن، فرآیندهای بیوشیمیایی منجر به پیچیدگی های زندگی است.

علم تركیب اجزا و ساختار مواد موجود در سیستم‌های زنده و همچنين واكنش‌های شیمیایی سيستم‌ها است.

در حال حاضر بيوشيمي در تمام حوزه‌هاي پزشكي نمود پيدا كرده و حتي در لابه‌لاي مباحث باليني كتاب، كاربرد بيوشيمي به وضوع مشخص شده است. «بيوشیمی مصور هارپر» مهم‌ترین منبع اصلی برای دانشجویان علوم پزشکی در رشته بیوشیمی است.

 

اینک در عصر تسخیر فضا و پیوند اعضا ، بیوشیمی یکی از پیشرفته‌ترین علومی است که دنیای بی‌جان شیمی را را با دنیای زیست شناسی پیوند داده و ثابت کرده است که بسیاری از بیماریها حتی بازتابهای روانی ، نتیجه تغییرات شیمیایی مواد تشکیل دهنده بدن انسان است و فیزیو پاتولوژی این مواد و ارگانهای وابسته به شناخت بیماریها و درمان آنها کمک شایانی می‌کند.

امروزه دانش جدید بیوشیمی بالینی به مثابه چراغ پرفروغی ، فرا راه پزشکان در شناخت بسیاری از بیماریها قرار گرفته است. پیشرفتهای تکنیکی و فنی در اندازه‌گیری آنزیمها ، هورمونها ، الکترولیتها و متابولیتهای با مقادیر کم و رابطه انکار ناپذیر تغییرات این مواد با ایجاد بیماریهای گوناگون وسعت بی‌نظیری به این رشته از علوم پزشکی داده است.

اساس شیمیایی بسیاری از واکنشها در موجودات زنده شناخته شده است. کشف ساختمان دو رشته‌ای دزاکسی ریبونوکلئیک اسید (DNA) ، جزئیات سنتز پروتئین از ژنها ، مشخص شدن ساختمان سه بعدی و مکانیسم فعالیت بسیاری از مولکولهای پروتئینی ، روشن شدن چرخه‌های مرکزی متابولیسم وابسته بهم و مکانیسمهای تبدیل انرژی و گسترش تکنولوژی Recombinant DNA (نوترکیبی DNA) از دستاوردهای برجسته بیوشیمی هستند. امروزه مشخص شده که الگو و اساس مولکولی باعث تنوع موجودات زنده شده است.

تمامی ارگانیسمها از باکتریها مانند اشرشیاکلی تا انسان ، از واحدهای ساختمانی یکسانی که به صورت ماکرومولکولها تجمع می‌یابند، تشکیل یافته‌اند. انتقال اطلاعات ژنتیکی از DNA به ریبونوکلئیک اسید (RNA) و پروتئین در تمامی ارگانیسمها به صورت یکسان صورت می‌گیرد. آدنوزین تری فسفات (ATP) ، فرم عمومی انرژی در سیستمهای بیولوژیکی ، از راههای مشابهی در تمامی جانداران تولید می‌شود.

تاثیر بیوشیمی در کلینیک

مکانیسمهای مولکولی بسیاری از بیماریها ، از قبیل بیماری کم خونی و اختلالات ارثی متابولیسم ، مشخص شده است. اندازه گیری فعالیت آنزیمها در تشخیص کلینیکی ضروری می‌باشد. برای مثال ، سطح بعضی از آنزیمها در سرم نشانگر این است که آیا بیمار اخیرا سکته قلبی کرده است یا نه؟بررسی DNAدر تشخیص ناهنجاریهای ژنتیکی ، بیماریهای عفونی و سرطانها نقش مهمی ایفا می کند. سوشهای باکتریایی حاوی DNA نوترکیب که توسط مهندسی ژنتیک ایجاد شده است، امکان تولید پروتئینهایی مانند انسولین و هورمون رشد را فراهم کرده است. به علاوه ، بیوشیمی اساس علایم داروهای جدید خواهد بود. در کشاورزی نیز از تکنولوژی DNA نوترکیب برای تغییرات ژنتیکی روی ارگانیسمها استفاده می‌شود.

گسترش سریع علم و تکنولوژی بیوشیمی در سالهای اخیر ، محققین را قادر ساخته که به بسیاری از سوالات و اشکالات اساسی در مورد بیولوژی و علم پزشکی جواب بدهند. چگونه یک تخم حاصل از لقاح گامتهای نر و ماده به سلولهای عضلانی ، مغز و کبد تبدیل می‌شود؟ به چه صورت سلولها با همدیگر به صورت یک اندام پیچیده درمی‌آیند؟ چگونه رشد سلولها کنترل می‌شود؟ علت سرطان چیست؟ مکانیسم حافظه کدام است؟ اساس مولکولی اسکیزوفرنی چیست؟

بیوشیمی چه کمکی به پرستاران میکند؟

Using biochemistry can be helpful in the nursing profession, allowing nurses to determine how much medicine should be prescribed or given to each patient they encounter. It ensures that nobody gets too high of a dose for their body and that people recover in as little time as is possible.

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    دارای چه مدرکی هستید؟
    بهترین استاد رشته پرستاری دانشگاه آزاد گچساران ؟ (همه خوبن )
    بهترین های سایت


    آمار سایت
  • کل مطالب : 74
  • کل نظرات : 25
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 4
  • آی پی امروز : 31
  • آی پی دیروز : 26
  • بازدید امروز : 187
  • باردید دیروز : 126
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 3
  • بازدید هفته : 720
  • بازدید ماه : 1,229
  • بازدید سال : 5,845
  • بازدید کلی : 89,610